FAQ

Wat fotografeer jij als geboortefotograaf (bevallingsfotograaf)?

A.Bij een geboortereportage leg ik jouw bevalling vast. Vanaf dat de weeën goed hebben ingezet ben ik aanwezig. Dan blijf ik tot na de geboorte bij jullie om foto's te maken. Geboortefotografie is helemaal individueel op je eigen wensen afgestemd. Van tevoren bespreek je met mij wat je precies gefotografeerd wilt hebben en wat niet.

Fotografeer je echt de bevalling, dus als de baby komt?

A.Ja. Dit zijn de meest waardevolle momenten voor jou om later terug te zien. Vaak ben je als moeder tijdens de bevalling in je bubbel en krijg je niet helemaal alles mee wat om je heen gebeurt. Soms komt dan de baby zo snel dat je later niet eens meer weet hoe het gebeurde. Het is dan mooi om de foto's van de momenten dat je baby geboren weer terug te zien.

Wat als ik of mijn partner het te intiem vinden?

A.Geboortefotografie is een heel intiem vak. Maar je krijgt het niet met een vreemde persoon te maken. We leren elkaar vooraf goed kennen. Je bespreekt uitvoerig wat je wensen zijn, wat je wilt, wat je niet wilt, en waarvoor je misschien bang bent. Tijdens de bevallingsfotografie ga je van mij niet veel meekrijgen - ik werk op de achtergrond en laat jou en je partner mooi in jullie bubbel. Er zijn vaak tussenposes waarin jullie rusten - in die tijd ga ik ook eventjes weg en fotografeer niet. Als je toch op een gegeven momentje pauze zou willen van het fotograferen kan het altijd - het is jouw bevalling en jouw geboortereportage.

Capturing Memories

net geboren door een keizersnede - de mooiste momenten

Geboortefotografie tijdens een keizersnede is een heel bijzonder vak. Op de operatiekamer werkt een heel team voor jou en je baby, om de kleine veilig ter wereld te brengen. Iedereen heeft belangrijke taken, om voor jullie te zorgen. Hoe fijn is het dan, dat je een gespecialiseerde geboortefotograaf kunt vragen deze momenten van je bevalling voor altijd vast te leggen.

Info geboortefotografie

Is een geboortefotograaf iets voor mij?


Of jij een geboortefotograaf bij je bevalling wilt hebben is een heel persoonlijke vraag. Daar kun je natuurlijk alleen door goed naar jezelf te kijken achter komen. Wat je kunt doen, is de volgende vragen bij langs lopen en kijken of je jezelf in deze vragen herkent. Misschien kom je dan sneller bij je antwoord en is bevallingsfotografie ook iets voor jou.

  1. Wil ik momenten laten fotograferen, die niet terug gaan komen? (denk ook aan je tijd dat je zwanger bent en de eerste tijd van je nieuw geboren kindje)
  2. Wil ik later iets aan mijn kind kunnen geven, wat de mooiste momenten laat zien van toen hij/ zij ter wereld kwam en ook jaren later nog van goede kwaliteit is? (Denk aan een prachtige fotoalbum)
  3. Wil ik mijn partner mee laten genieten van de tijd van de geboorte, mee laten gaan in die bubbel, en hem/ haar niet verantwoordelijk laten zijn voor de foto's?
  4. Wil ik een extra persoon om mij heen? (Houd in gedachten dat jij en de geboortefotograaf geen „vreemde“ zijn. Je hebt al een tijdje uitvoerig contact met elkaar. Je geboortefotograaf zou je kunnen beschouwen als lid van je geboorteteam)
  5. Durf ik mij laten gaan, als ik weet dat er een extra persoon, die speciaal voor dit vak is opgeleid (mijn bevallingsfotograaf) in de buurt is?
  6. Let op mogelijke trigger: Wat als er iets niet gaat zoals verwacht - zou ik het later kunnen waarderen, dat er foto's gemaakt werden van een getrainde fotograaf, die weet waarop het aankomt?