Geboren en opgegroeid ben ik in Noord-Duitsland met veel affiniteit voor kunst & creativiteit, maar ook liefde voor kennis en wetenschap. Ik ben opgeleid tot arts (medisch specialist) en werk sinds 2008 als anesthesioloog - een vak, waarin ik me wetenschappelijk en technisch helemaal uit kan leven.
In de geboortefotografie tijdens keizersnedes en geplande inleidingen heb ik een verborgen passie ontdekt. De momenten van de bevalling voor jouw vast te kunnen houden, terwijl om jou heen van alles gebeurt, is mij heel veel waard. Ik bevind me op voor mij vertrouwd terrain, de operatiekamer of de verloskamer van het ziekenhuis - hier voel ik me als een vis in het water. Daardoor kan ik me tijdens de medische inleiding van jouw bevalling of de geplande keizersnede helemaal concentreren op de fotografie van deze unieke momenten, zonder verbaasd en afgeleid te zijn door de medische wereld om mij heen.
Ik ben een gepassioneerde geboortefotograaf en arts met een diepe waardering voor de kracht van het menselijk lichaam en de intimiteit van geboorte. Ik ben toegewijd aan het vastleggen van de kostbare momenten van de geboorte en het creëren van blijvende herinneringen voor gezinnen. Als arts heb ik een unieke kijk op de medische aspecten van de geboorte, als fotograaf kijk ik er voorbij aan alles medische naar, op zoek naar het ware, menselijke verhaal.
Door mijn vaardigheden als fotograaf en arts te combineren, kan ik een unieke en waardevolle service bieden aan mijn klanten.
I see you (ICU) is mijn motto.
Met C Photography ben ik gespecialiseerd in geboortefotografie voor keizersnedes & geplande bevallingen (geplande inleiding) en newbornfotografie. Ik heb de opleiding aan de Childbirth Photoacademy gevolgd om mij verder in deze kunst te verdiepen. Ik ben gevestigd in Drenthe, woon zelf in Bovensmilde en fotografeer in de noordelijke ziekenhuizen van Drenthe, Friesland en Groningen- ga je elders bevallen? Ik doe niet aan grenzen, laat het me weten en we zoeken het samen uit.
Door dat het ziekenhuis en de operatiekamers sinds meer dan 15 jaar mijn werkplaats zijn, is het voor mij natuurlijk, om hier ook de fotografie een plek te geven. Je hebt in mij een fotograaf, die de taal van de medici spreekt, en de gang van zaken op verloskamers en tijdens keizersnedes helemaal gewend is.
Voor een unieke newbornshooting maak ik blijvende herinneringen van jullie kindje in de eerste 2 weken na de geboorte. Omdat deze tijd zo snel voorbij gaat zie ik ze als de meest waardevolle dagen, om vast te leggen.
Mijn beelden kunnen deel van kostbare herinneringen worden, en kunnen zeker ook een mooie decoratie in jullie huis vormen. Op deze manier zullen jullie foto's niet op een computerschijf of oude social media accounts vergeten worden. Wij zijn de meest gefotografeerde generatie ooit op aarde met de minste toonbare foto's, ik help jullie hier verandering in te brengen.
Klinkt dit als iets waar je naar op zoek bent? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek .
Ik neem voor geplande keizersnedes twee camera's mee - en ook mee naar de OK. Dit is vooral als veiligheidsmarge, voor het geval een camera onverwachts een technisch defect zou hebben. Verder gebruik ik tijdens een keizersnede reportage op beide camera's twee verschillende lenzen, om ook fototechnisch wat creatiever te kunnen werken.
Ik fotografeer met Sony (A7IV en A6400) en heb verschillende prime en zoom lenzen van Sony en Tamron mee, om voor alle situaties de beste keuze te kunnen maken:
Sony 35mm 1.8
Sony 50mm 1.8
Tamron 17-70mm 2.8
Sony 24-70 2.0.
Sony 35mm 1.4
Voor elke camera zijn dan nog accu's en de daarvoor passende opladers mee.
SD kaarten gaan er ook meerdere mee - weer om veilig te zijn bij technisch defect. Ze zitten bij mij in een waterdichte, stofdichte etui omdat ik ook fotosessies buiten doe - een OK is natuurlijk helemaal stofvrij - maar water ... je weet maar nooit.
Ik fotografeer zowel met daglicht als ook met "off camera flash" - zo wordt een flitser genoemd, die los van de camera ergens gepositioneerd staat en met een trigger wordt aangestuurd. Zo krijg je natuurlijk uitziende foto's, omdat ik zorg dat mijn flitslicht zacht gestrooid via het plafond of de muur gekaatst wordt en niet, zoals vroeger, vel in je ogen schijnt. Op de operatiekamer neem ik hem niet mee - daar is geen plek voor en er is zeker op de operatietafel meer dan genoeg licht. Voor de flits zelf gebruik ik ook nog zogenoemde grids, dat zijn filters, die het licht nog sturen en wederom ervoor zorgen, dat het licht mooi valt en niet storend wordt opgemerkt.
Om de twee camera's te dragen heb ik besloten mijn schouders te willen sparen en koos voor een heup riem, waar ik de camera's rechts en links in kan hangen. Het ziet er dan uit als een Cowboy-holster - en zo wordt ik er dan ook vaak heel leuk op aangesproken. Op de operatiekamer kijk ik er dan altijd extra goed uit - alles moet steriel blijven en ik ben in eens veel breder dan normaal - maar omdat ik inmiddels al 15 jaar als arts op de operatiekamer werk, is het bewegen daar voor mij geen punt meer.