Wetenschappelijk onderzoek laat zien, dat het ophangen van familiefoto's de ontwikkeling van je kind positief kan beïnvloeden


Kinderen van wie de ouders familiefoto's in huis laten zien, groeien op met meer zelfvertrouwen en een gevoel van verbondenheid, zo is onthuld. Fotografie in huis geeft naar verluidt kinderen het gevoel dat ze gewaardeerd worden en geeft hen een goed begrip van waar ze vandaan komen. Voor kinderen in het bijzonder maakt naar foto's kijken deel uit van het socialisatieproces; leren wie je bent en waar je in het gezin past. Door foto's van onze kinderen in verschillende stadia van hun leven te tonen, maken we een zeer openbare verklaring dat we trots op hen zijn. 'Richard Mayfield, Director of Photography van Venture New Generation Portraits, schrijft: 'Ons onderzoek laat zien hoe belangrijk het is om de tijd te vinden om de ware essentie van een gezin vast te leggen. In de huidige wereld onder tijdsdruk wordt het steeds moeilijker om familietijd van goede kwaliteit door te brengen, maar als we naar foto's kijken, herinneren we ons hoe we ons voelden toen die foto werd genomen. Opgroeien in de ruimte waar ze zichzelf op foto's zien, omringd door hun dierbaren, helpt kinderen te leren wie ze zijn en waar ze passen. Ze begrijpen het verhaal van hun familie en groeien op met een sterker gevoel van verbondenheid.


De traditionele benadering van het prominent weergeven van foto's in huis zorgt er ook voor dat het kind het idee internaliseert dat de foto's belangrijk voor elkaar zijn. Dat kind zal opgroeien met een gevoel van comfort en een gevoel van bescherming.


De bron voor deze text kan je onderaan met een klik op de foto terug lezen.

Maakt het uit of je de foto's digitaal laat zien of dat je ze daadwerkelijk in je woning hebt hangen aan de muur?


De tactiele ervaring van het vasthouden van een fysieke afdruk in je handen of het bladeren door een familiealbum kan de hersenen stimuleren en een kind meer in contact brengen met het object. Foto's zijn ook vensters op het verleden - vreemdheid om ouders te zien die ooit jong waren, of overgrootouders in uniform zal kinderen nieuwsgierig maken naar hun erfgoed.

Psychologen raden aan om foto's van uw kind met hun gezin in de kinderkamer te plaatsen, zodat ze het kunnen zien voordat ze gaan slapen en dan als eerste bij het ontwaken en het begin van hun dag.

Ze zullen weten dat ze gekoesterd, verzorgd en geliefd worden.


Bron: What your home says about you – Dr Linda Papadopoulos / Psychology of the home