Mijn officiële toelating als geboortefotograaf in het MZH


Om als geboortefotograaf in het Martini Ziekenhuis Groningen op de operatiekamers bij keizersnedes aanwezig te mogen zijn, is er vooraf een gesprek en een OK-rondleiding noodzakelijk. Deze heb ik op 15 juli mogen doen. Voor mij als anesthesioloog is een OK natuurlijk een bekende omgeving, maar het was toch wel interessant om te horen, wat ze je dan in je rol als fotograaf gaan vertellen. Oké, ik geef toe, het stukje over steriel bewegen op een operatiekamer hebben we overgeslagen-dit zit me al meer dan 14 jaar in het bloed. Ik heb ook vragen gekregen over mijn werk en kreeg er veel enthousiaste reacties op.

Uiteindelijk werd na de vereiste bureaucratische stappen het contract getekend, waardoor ik officieel ben toegelaten als geboortefotograaf op de OK's van het MZH. Dit betekend, dat ik me aan hun protocollen dien te houden en de zorgverleners dien te respecteren - wat voor mij sowieso al prioriteit had.

Dit contract geeft mij en mijn toekomstige klanten de zekerheid, dat als ze op de operatiekamers van het Martini in Groningen zullen gaan bevallen, ik er in ieder geval als fotograaf aanwezig mag zijn. Fijn gevoel dit.