Wat is nou het ideale tijdstip om zwangerschapsfoto's te laten maken?


Een zwangerschapsfotoshoot is een prachtige manier om deze bijzondere periode in je leven vast te leggen. Maar wanneer is het beste moment om zo'n shoot te plannen?

Over het algemeen raadt ik aan, om de shoot te plannen tussen de 28 en 32 weken van je zwangerschap. Op dat moment is je buik mooi rond en prominent aanwezig, maar ben je nog niet zo ver gevorderd dat je je ongemakkelijk voelt tijdens de shoot. Ben je zwanger van een meerling dan schuift het beste moment juist naar voren.


Het kan ook helpen om rekening te houden met je eigen planning en agenda. Zorg ervoor dat je de shoot plant op een moment dat je je comfortabel voelt en voldoende tijd hebt om je voor te bereiden.

Ik raadt aan om bijvoorbeeld drie dagen voor de fotosessie te beginnen met huidlotion om een mooie, gehydrateerde huid te hebben en om bijvoorbeeld naar de manicure te gaan en je nagels mooi te laten lakken.Onthoud dat er geen perfect moment is om een zwangerschapsfotoshoot te doen. Het belangrijkste is dat je deze speciale tijd in je leven vastlegt op een manier die voor jou goed voelt.

CPhotography Zwangerschap, Newborn & geboortefotografie


Capturing emotions, feelings & moments and all the things in between people and life.

flying dress zwangerschapsfotografie in Drenthe, Friesland, Groningen, studio

Prachtige studio fotografie - tijdens jouw zwangerschap leg ik met liefde jouw babybuik vast. Dit kan het beste tussen de 28 en 32 weken.

Welke kleding draag ik voor een zwangerschapsshoot?


Tijdens een zwangerschapsshoot kun je het beste kiezen voor mooie "form-fitting" maar wel comfortabele kleding die jouw figuur flatteert (bv. nauwsluitende jurk). Deze kleding kan helpen om je buik op een mooie manier te accentueren. Vermijdt drukke prints of texten op je borst, dit leidt af van je gezicht. Kies voor texturen, zoals kant, rushes, pailletten - deze maken een foto interessant.

Denk ook aan verschillende kleuren: licht, donker, een kleur, die jouw ogen laat stralen. Breng altijd 2 sets lingerie mee: 1 oude en 1 kleur/ zwart. Je kunt vlak voor de fotosessie het beste niet te strak zittende kleding en ondergoed dragen, om te vermijden dat deze in jouw huid aftekenen.

Accessoires zoals sieraden kunnen ook een mooie toevoeging zijn. Het belangrijkste is dat jij je comfortabel en zelfverzekerd voelt in wat je draagt.

Moet ik kunnen poseren voor de foto's?


Nee, de meeste van mijn klanten hebben geen ervaring met poseren voor een fotoshoot. Door een ontspannen en comfortabele omgeving te creëren gaat het snel als van zelf. Ik laat je vooraf weten wat je kunt verwachten tijdens de sessie, geef je waar nodig duidelijke instructies tijdens de sessie en sta absoluut open voor jouw wensen en ideeën, om foto's te kunnen maken, die echt laten zien wie jij bent.

Mijn werkwijze:

zwangerschapsfotografie in Drenthe, Friesland, Groningen, studio

I. Boek een gratis kennismaking.

Om elkaar eerst te leren kennen hoor ik graag tijdens ons eerste kennismakingsgesprek wat jouw wensen en ideeën zijn. Ik geef jouw adviezen rondom outfits en styling. Afsluitend plannen we jouw sessie in.

II. Fotosessie - let's make memories.

Jouw dag is er - jij komt bij mij in de studio, om waardevolle momenten allen of met jouw partner te laten fotograferen.

Jij wordt in de watten gelegd met professionele haar en make-up.

Daarna focus me op het creëren van kunst naar jouw wensen, waarbij ik jou help om de juiste poses te vinden. Je hoeft dus echt geen fotomodel te zijn voor prachtige beelden. Het gebruik van bij mijn style passende professionele nabewerking van elke foto zorgen ervoor, dat jij de beelden trots bij jullie thuis kan laten zien.

III. Presentatie sessie - enjoy your beauty.

Tijdens de presentatie-sessie - na ca. 3 weken - laat ik jouw de eerste keer genieten van de foto's. Jij kiest en bestelt tijdens deze sessie al je gewenste, exclusieve fotoproducten, zoals wanddecoratie, passe-partout boxen, albums etc.

Na deze première ga ik de uitgezochte beelden voor het afdrukken nogmaals uitgebreid nabewerken.

Alle fotoproducten worden bij een laboratorium voor vakfotografen besteld en daar in handarbeid volgens jouw wensen geproduceerd

Ca. 4 weken na bestelling ontvang ik jullie fotoproducten en jij kunt de producten ophalen of ik laat ze bij jou thuis bezorgen.

Tot slot - hier zijn mij 5 tips voor een ontspannen zwangerschapsshoot:


  1. Plan de shoot op een tijdstip waarop je je energiek voelt, het beste tussen de 28 en 32 weken. Zo voorkom je vermoeidheid en heb je meer plezier tijdens de shoot. boek op tijd, dus in begin van jouw zwangerschap om zeker te zijn van een plekje op het juiste tijdstip.
  2. Kies comfortabele kleding die je buik goed laat zien en waarin je je prettig voelt. Vermijd drukke prints of voor de sessie te strakke kleding die knelt.
  3. Gegin 2-3 dagen voor de sessie huidlotion of creme te gebruiken en kijk of je no naar de manicure wilt gaan (ik fotografeer je handen op jouw prachtige buik - kies daarvoor een french lak of neutrale kleur, dat onderstreept maar lijdt niet af van jouw buik).
  4. Neem een paar ontspanningsmomenten voor jezelf voordat de shoot begint. Bijvoorbeeld door meditatie, yoga of een wandeling in de natuur. Zo kom je tot rust en ben je meer ontspannen tijdens de shoot. Geniet dan de verwennerij tijdens jouw styling door mijn haar& make-up artieste.
  5. Kies samen met mij voor een locatie waar jij je prettig voelt en die past bij de stijl van jouw shoot. Dit kan bijvoorbeeld buiten of in de studio zijn. 
  6. Bespreek je wensen en ideeën voor de shoot van tevoren met mij. Zo weet ik wat jij belangrijk vindt en kan daarop inspelen tijdens de shoot.